pannkakstårta.

pancake cake.

minns ni härom dagen när jag sa att jag skulle baka pannkakstårta pga ALDRIG ätit? jo den dagen inträffade idag hörrni. kolla vilken ståtlig?? ↑ tänkte dela med mig av bilder och recept steg för steg såklart:

pancake cake.

till tårtans fyllning och topping behövs följande:

  • 5 dl vispgrädde
  • en ask färska hallon
  • en ask färska blåbär
  • en liten burk (ca 3 dl) jordgubbssylt

pancake cake.

och vanliga pannkaksingredienser till pannkakorna såklart. detta recept blir till ungefär 25-30 pankisar:

  • 5 dl vetemjöl
  • 12 dl mjölk
  • 4 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 6 ägg
  • 50 g smör

pancake cake.

blanda vetemjöl, salt, strösocker och hälften av mjölken till en slät smet.

pancake cake.

pancake cake.

smält smöret, häll i resterande mjölk och vispa ner det i smeten. tillsätt äggen.

pancake cake.

råka INTE tappa ett ägg, hoppa över detta steg.

pancake cake.

grädda en massa pannkakor! och sen låt dem svalna HELT (annars kommer allt smälta när man monterar).

pancake cake.

skölj bären.

pancake cake.

när pannkakorna svalnat, bygg ihop hela kalaset. varva jordgubbssylt och vispad grädde efter ungefär var tredje pannkaka (blir för ostabligt och kladdigt att varva mellan varje).

pancake cake.

kolla vad fin och hög den blir med fyllning!

pancake cake.

avsluta med ett tjockt lager grädde, och toppa med bär.

pancake cake.

pancake cake.

pancake cake.

är så fint med ett berg av bär ju.

pancake cake.

pancake cake.

ÄT! <3 så sjukt gott. *checkar av bucket list*

 

today, i finally checked off a bucket list item — to make (and eat) a swedish pancake cake! so me, ana, and emily created this beautiful creation today. here’s the recipe:

SWEDISH PANCAKE CAKE

for the pancakes:
  • 2 cups of flour
  • 40.5 fl oz milk
  • 4 tbsp sugar
  • 1/2 tsp salt
  • 6 eggs
  • 1/4 cup butter
mix flour, salt, sugar and half the milk to a smooth mix.
melt the butter, add the rest of the milk in and whisk it together in the mix. add the eggs.
let the batter sit for 20-30 minutes.
melt a little bit of butter in a hot pan and fry thin pancakes (should amount to about 25-30).
for the cake:
  • 2 cups of heavy whipping cream
  • a box of fresh raspberries
  • a box of fresh blueberries
  • strawberry jam
the cake gets more stable if you mount about three pancakes inbetween fillings.
rotate pancakes with jam, pancakes, whipping cream, pancakes, and so on.
end with whipping cream and top off with fresh berries.
EAT. and thank me later.

4 thoughts on “pannkakstårta.

  1. Malin says:

    När jag fyllde 17 fick jag en pannkakstårta med grön grädde i present av mina kompisar. Så himla gulligt av dem! Och den här ser inte mindre ljuvlig ut. Måste nog i alla fall äta pannkakor snart! Tack för inspirationen <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *