om det som är nu.

tjenix.

jag har precis kommit hem efter jobbet i skrivande stund. sitter med en sallad i mitt lila pastellhus. utanför är luften tjock och disig av skogsbränderna i napa, röken har spridit sig ända ner hit.

dagarna är soliga, nätterna är förvirrade, veckorna går och oktober är här. i san francisco glömmer man som vanligt att tiden går, för det är trettio grader och i kalifornien slutar aldrig solen att skina.

jag försöker stå still och ta in nuet men jag är en evigt rastlös själ, jag tänker på snart och sen. försöker bromsa med hälarna i marken men det är som att jag vill springa in i nästa kapitel, nästa år, nästa liv. hur kan man bromsa när hjärtat slår så snabbt.

men jag påminner mig själv om att oktober finns och jag i den, jag hittar minuter när jag vet att nu är nu och att nu är bra, att det kan försvinna när som helst och jag påminner mig själv om att inte glömma. så det gör jag. och det är ganska bra så.

hoppas ni har det bra var ni än är. att ni påminner er själva om det ibland. eller att det går över och försvinner om det inte är bra. för det gör det alltid.

hej.

 

i’m a restless soul, but i’m trying to remind myself that the here and the now exists, and that it’s pretty good.

12 thoughts on “om det som är nu.

  1. Christin - Midis says:

    Vicky. Va fint det var idag. Kände igen mig. Och insåg att jag nog blivit lite bättre på nu. Att man kanske kommer dit med tiden också? Även om det är en klen tröst. Fin text i alla fall <3 Gillade speciellt "jag försöker stå still och ta in nuet men jag är en evigt rastlös själ, jag tänker på snart och sen. försöker bromsa med hälarna i marken men det är som att jag vill springa in i nästa kapitel, nästa år, nästa liv. hur kan man bromsa när hjärtat slår så snabbt.". Kram!

  2. Synne says:

    Jeg tenkte på deg da jeg hørte om brannene i morges!
    Her kan jeg kjenne meg igjen. Når det blir for mye rot og rastløshet i hodet mitt, prøver jeg å fokusere på hverdagsgledene.
    <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.