PODCASTS JUST NU.

manhattan / sunday.

hej hörrni. jag nämnde ju i ett inlägg härom dagen att jag lyssnar en del på poddar just nu, och det var några av er som gärna ville höra mer om det. och er önskan är min lag, så här kommer ett samlat inlägg om poddarna jag lyssnar på just nu.

har delat upp det i poddar jag prenumererar på (eller lyssnar på alla avsnitt av) och poddar jag lyssnar på sporadiskt, samt engelska och svenska poddar. here we go:

poddar jag prenumererar på/lyssnar på alla avsnitt:

svenska poddar:

penntricket. cissi wallins och lady dahmers podd om feminism och generellt hur det är att leva som kvinna i patriarkatet. så sjukt många OMG I KNOW RIGHT-moments i denna podd. så sjukt bra. tyvärr ska dom sluta nu efter avsnitt 20. deppigt.

språket i p1. språkpodden som på ett vardagligt och populärvetenskapligt sätt tar upp olika språkfrågor. vet inte om alla ni vet detta, men jag är språknörden #1? har en kandidat i språk, har pluggat lingvistik, grammatik, och retorik (utöver copywriting då) och pratar sju språk. dessutom har båda mina föräldrar jobbat med översättning och språk på olika sätt. ok sorry sidospårs-humble brag.

nya låten. fina pontus de wolfes podd där han intervjuar låtaktuella artister om deras nya låt. fint ändå att plocka isär låtar som flera gånger jag totalt ogillat i början, men som växer på mig direkt när artisterna får djupdyka och berätta om dem.

arga flickor. en podd som tyvärr är död nu, men de har ett fett arkiv att lyssna igenom iallafall. av grymma nora och wendy som pratar om saker de är arga över, ofta om intersektionalitet och rasism, och ofta med sjukt kickassiga gäster. älskar dem.

rättegångspodden. vi får följa med och lyssna på utdrag ur rättssalar med mördare och vittnen på svenska mordutredningar. ändå sjukt spännande om man är lagt åt det hållet.

polenpodden. kanske irrelevant för de flesta av er, men SÅ mysigt för mig (som är halvpolack och uppvuxen fett marinerad i polsk kultur) med en podd om polen på svenska. får akut saknad varje avsnitt. (tack för tips från min fellow bloggarpolack annelie!)

 

engelska poddar:

terrible, thanks for asking. allvarlig och sorglig podd (med skratt och skämt strösslat här och var, såklart) där varje avsnitt avhandlar olika sorters förluster. man skrattar och gråter garanterat typ 3 ggr per avsnitt.

call your girlfriend. en av mina favvopoddar som jag lyssnat på prick varje avsnitt av. amina och ann pratar om amerikansk politik, intersektionalitet, mens, och kardashians. typ. de är så skarpa, hilarious och oursäktande samtidigt.

noise pop 20th street block party.

poddar jag lyssnar på då och då:

svenska poddar:

söndagarna med stina wollter. allas vår älskade stina har ju sitt radioprogram där hon möter människor från alla möjliga hörn med massa olika historier i bagaget som de tillsammans försiktigt nystar i. lugnt och andäktigt.

värvet. den kändaste kanske, men en jävligt bra podd ju. älskar kristoffer triumf och hans lugna tysta sätt. lyssnar på avsnitten med personer man vill lära känna mer.

tankar med… daniel redgert är den totala motsatsen till kristoffer triumfs sätt att intervjua på. ettrig, tjatig och pushig, men på ett roligt sätt. älskar när han pratar med typ magdalena ribbing eller nån annan gammal som är från en helt annan planet typ.

sommar i p1. ÅH vem älskar inte sommarprat ju. i år har jag lyssnat på cherrie abdulle, william spetz, linnea claeson, jerzy sarnecki och bahar pars. (williams, linneas och jerzys berörde mig nog mest).

 

engelska poddar:

you are not so smart. en amerikansk populärvetenskaplig podd om logic fallacies och behavioral economics, och andra sätt som vår hjärna kan lura oss på, eller hur vi lurar oss själva. mkt intressant.

the tim ferriss show. tim ferriss är typ känd för att bli bäst på allt han gör (typ). han intervjuar olika människor som är bäst på det de gör och pratar om vad som driver dem och hur man själv kan applicera olika grejer på sitt eget liv.

oakland adventures.

PUH. det var det. har ni några åsikter?! tips?! vad har jag missat?! PUZZ.

 

podcasts i listen to right now!

11 thoughts on “PODCASTS JUST NU.

 1. Anna María says:

  Supermånga bra tips! Tack! Jag är ganska dålig på att lyssna på poddar, men jag har två tips som är vrda att kolla in.

  Fördomspodden – en podd där kända personer får bemöta fördommar om dem. Kul grepp och så kul ibland när vissa fördommar är spot on. Också kul när fördomen bara är så fel det kan bli.

  Statsminister för en dag – en intervjupodd om vad diverse kända personer hade gjort om de varit statsministrar för en dag. Mycket intressant och tänkvärt!

 2. Victoria says:

  Yes!
  Call Your Girlfriend is excellent. They are so smart (without bragging/trying, they just are), so up to date on everything, engaged and inspiring. Love it when they talk about Ivanka’s dad and can recognize my own agony in their voices. They are just so… real and relatable. Huge fan!

  First time commenter, but I read your blog all the time and am loving it. Enjoy your weekend, Vicky :)

  I have to check out the rest of your recommendations. Thanks!

   • VICTORIA says:

    I’m actually Norwegian, living in Chicago :) And I’ve been reading for a long time, just not great at commenting. I relate a lot to what it’s like living “abroad”. Have also lived in San Francisco a few years ago, and miss it!

    Hope you had a great weekend! (And hope we get to hear about it – your pictures always brighten up my day!)

 3. Malin says:

  Åh, vad kul att du skrev det här inlägget! Några av mina favvosar är P3 dokumentär (pga lär mig ofta mycket om händelser som hänt för ett tag sedan) Konflikt i P1 (pga lär mig väldigt mycket om sånt som händer just nu i världen) och Spår (hittade den för att det är typ som Serial, fast på svenska). Förra hösten skrev jag några inlägg med podtips och ett med mina favoritradioprogram, på min blogg, kolla gärna där om du vill ha fler tips. Sök typ på radio eller podd! Kram

 4. Jessica says:

  Åhh kul med tips!! Min bästa är Vem vet gäst som är en frågesportspodd där två komiker tävlar mot gäster och frågar knasiga frågor haha :D OOOCH A Piece of Work där Abbi från Broad City intervjuar folk på MoMA + typ hennes kompisar om kända konstnärer och sånt! SÅ BRA. (Synd bara med den att den har sponsmeddelanden så himla ofta. :()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.