this year fucking sucks.

0a639a1123c1afde0430c5db3bb71780

to be honest, i was planning this post to be a list of everything that is right and that is nice right now, but i’ve had a shitty day and sometimes IT’S OK to just be upset and let life be shit without trying to constantly FIX it.

we can list nice things later, but here are some things that make 2016 the shittiest damn year ever:

♠ they took lemmy (ok that was end of december 2015 but almost)

♠ they took bowie.

♠ they took prince.

♠ they took leonard cohen.

♠ the refugee crisis in europe.

♠ brexit.

♠ the terror attack in paris.

♠ the terror attack in nice.

♠ the tension of the civil war in syria.

♠ the tension of the war in iraq.

♠ trump happened.

+ 100 other things of course, plus a few personal ones right now:

♠ i had maybe the worst summer in my life and was anxious and sad like every single day.

♠ someone broke my heart and i was hurt so much longer than i was intending to. (still am sometimes—but less and less everyday, thank god.)

♠ and today i realized i’ve lost years and years of files that have disappeared from my computer when reinstalling it. EVERYTHING from my three bachelor years, EVERYTHING from my time at berghs, and EVERYTHING (except ~3 months) from my masters program. i cannot even

2016, i’m so fucking over you. let me know in the comments if i’ve missed to add something, or if you have something personal about this year that sucks that you can leave here and maybe we can bury this shit.

mao

2016 kan vara livets värsta år. här är några anledningar. kommentera om det är nåt jag missat, eller om ni har nåt som sugit för er med detta år som ni vill lämna här och begrava typ idag så vi bara kan move the fuck on från detta förbannade år.

(källa)

22 thoughts on “this year fucking sucks.

 1. Nastasja says:

  </333 Vicky!! åh, gu vad jag blir ledsen för din skull med filerna och hjärtat. Ta hand om dig.

  Jag skriver på den här listan med. Min moster och min pojkväns farmor gick bort, jag blev dumpad av personer jag trodde var vänner och flera kukbärare krossade mina näras hjärtan. Hejdå 2K16. Not gonna miss ya.

 2. Synne says:

  Pluss Alan Rickman! Da han, Bowie og Lemmy hadde gått bort på bare noen uker, helt i starten av året, var jeg så fryktelig trist.
  I tillegg til alt dette har jeg forlatt London, min elskede favorittby, og flyttet inn i et hus hvor ingenting var klart når vi kom, så vi har stått på hodet i oppussing og stress i månedsvis.
  På toppen av alt har jeg mistet en venn til kreften – han ble bare 27 år gammel, og begravelsen hans er virkelig noe av det aller sørgeligste jeg har vært med på. Vi dro til Canada sammen, og en måned senere var han død. Helt jævlig.
  Jeg er så enig, Vicky! Jeg gleder meg til dette året er over.
  Stor klem! <3

 3. Wilda says:

  Nej men fy fan. Hjälp! Vill bara krama om dig och skicka fram en magisk trollformel som tar tillbaka alla filerna och lagar hjärtat. <33333

  Jag kan bara hålla med. Bodil, min älskade Bodil, försvann. Och sen kom jag inte in, som lovat, på utbildningen jag längtat efter så mycket när allt var klart och sen krossades mitt hjärta så att jag slutade lita på mig själv för en stund och som om det inte räckte så blev jag utan familj för andra gången i mitt liv och nu är det nog bara jag och Asla mot världen som gäller. Oj vad 2016 är ett jävla år alltså. I've got your back! <3

 4. Alex says:

  Jävla bajsår! Fan vad drygt med alla skoluppgifter….. vet inte om jag har något sparat från MDH du gärna vill ha?? Massa kramar 💜 PS. Tänkte skriva till dig i veckan, jag o killen tänkte ta semester i NY och Karibien i februari!!

 5. Ellen says:

  Fy sjutton. 2016 har helt klart vart mitt mest stressande och ångestrelaterade år. Ett halvår in (lite drygt) blev jag sjukskriven för utmattning och det ser inte ut som jag kommer vara tillbaka med full styrka (jobbmässigt) ens när året är slut. Det gör mig så ledsen. Men samtidigt har jag lärt mig så oerhört mycket under detta år, och jag vill tro att det kommer hjälpa mig längre fram.

  Som med så mycket annat, all skit en går igenom har en med sig i bagaget och tar lärdom av. Så att en inte går på samma nit en gång till, liksom. Hoppas det iallafall.

  <3<3

 6. Jennifer says:

  Det känns verkligen som att alla har ett uselt år. Jag är inte ett undantag. Tror aldrig jag förlorat så mycket som jag räknat till mitt liv förut, i alla fall inte på en och samma gång. Jag vet inte riktigt vem jag är längre. Fan ta 2016.

 7. Sara says:

  I feel ya! Tänkte faktiskt häromdagen att 2016 var ett jäkligt tungt år… Många kramar till dig! Är det säkert att filerna inte går att rädda? Du hade ingen backup?

  • Vicky says:

   tack snälla! ska nysta i det där, men problemet är att jag kopierade min hårddisk till en extern disk (och alla filer verkar inte ha kopierats fast det ser ut så), och sedan installerat om datorn, nytt operativsystem och skriver över med nya filer osv. så problemet är att det är hål i själva backupen. men ska såklart dubbelkolla. kram!

 8. malin says:

  fy fan för filerna, och din hjärt-hälsa!!! jag håller med om att 2016 verkligen sugit. för min del kanske mer med tanke på omvärlden än för mig personligen. men den senaste veckan känner jag bara kan dra åt helvete. så, tack för att du skrev den här listan! nu håller vi tummarna för att det blir bättre :) puss! <3

 9. Kurk says:

  Lemmy – 2015
  Refugee crisis – 2015
  Terror attack in Paris – 2015
  War in Syria – Been going on for a couple of years
  War Iraq – Since 2003

  • Vicky says:

   kurk: you’re right about lemmy (as i pointed out in the post) and the paris attack. refugee crisis WAS happening this year too, and likewise please don’t ignore that iraq and syria never healed. it’s still going on and it has still contributed to 2016 being a shitty year.

   koop: :'(

 10. Jessica says:

  :((((((( Vickyyy jag vill bara krama dig så himla mycket!!! Vill inte börja lista hur mitt år har varit dåligt pga kommer bli för ledsen då! Men jag och Mikaela (bympv) brukar tänka på Lumos med ryggsäck när saker är tungt just nu. Det får mig att må bättre. Tänk dig Lumos med en liten Kånken typ! Göllit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *