une photo chaque heure. août.

ja men då var det dags för augustiutgåvan av ett foto i timmen! till skillnad från oslo i juni och juli spenderades denna måndag i stockholm. hade en lång dag på stan och träffade massa reklamiga killkompisar. ja men vi kollar väl.

SONY DSC

kl. 10. stiger upp med den här ridån utanför fönstret. hemma i gröna vackra hägersten där jag är född och uppvuxen. åh känslan av hemma-på-riktigt av dessa träd utanför balkongen alltså.

SONY DSC

kl. 11. möter upp david i stan för lunch. just nu står mini-foodtruckfestivalen elefanten på brunkebergstorg. så himla bra användning av den där bortglömda ytan. jag tog en vegansk chorizo (ja!) och så lunchpratade vi i solen om byråvärlden, urban exploration och barnböcker.

SONY DSC

kl. 12. kilar runt i lite butiker. går in på jc och kikar efter sandras kollektion om det finns något kvar av den. och! sista paret jeans i prick min storlek, så det måste ju betyda att det var menat. de följer med mig hem! så himla fina?!?

SONY DSC

kl. 13. åker hem en liten sväng. ackompanjerar tunnelbaneresan med kaffe och murakamibok som aldrig tar slut. alltså älskar älskar ju honom i vanliga fall men är lite besviken på hard-boiled wonderland and the end of the world. är dock ingen sån som slutar läsa böcker mitt i, så jag ska tugga mig igenom sista fjärdedelen innan jag drar till usa på fredag tänker jag.

SONY DSC

kl. 14. inception i soffan! min blogg i min blogg.

SONY DSC

kl. 15. hälsar på på min gamla skola – fina berghs!! guuuud vilken saknad att gå in där igen, vill bara börja om igen. dricker kaffe med min gulliga programkoordinator och blir instagrammad av henne. berghs <333

SONY DSC

kl. 16. egentligen åkte jag till berghs för att möta upp den här pärlan, olivier! vi gick på berghs ihop och tog en recap-fika på en solig dramatentrappa nu när jag var i stan, och pratade mest om resor hela tiden. platser vi varit på, till exempel seychellerna (olivier) och karibien (jag) och platser vi planerar att åka till, som japan (olivier) och sydamerika (jag).

SONY DSC

kl. 17. säger hejdå och vandrar uppåt för nästa häng för dagen (när man bara är i stockholm i några dagar blir det liksom lunch-fika-middag-drink-träffar på löpande band). ska nämligen träffa min vän johan, som precis flyttat upp till stockholm från göteborg. han är vad man kan kalla ett datorgeni och har bland annat den här bloggen på sin server och hjälper mig alltid om jag har nåt www-relaterat krångel.

SONY DSC

kl. 18. vi promenerar inifrån city ner till sofo och vegrestaurangen chutney där vi äter indiskt till middag.

SONY DSC

kl. 19. vidare! åker tillbaka ner till stureplan till taverna brillo. här sitter nämligen mina berghskompisar och dricker drinkar. jens (som också pluggar i san francisco som jag), jack och tobias (som åkte till sydney istället) – så vi har en liten minireunion där!

SONY DSC

kl. 20. vi babblar och babblar och babblar. brillo är förresten så fint, känns lite som att vara utomlands.

SONY DSC

kl. 21. jack och tobias dricker old-fashioned, som på riktigt mad mennigt reklamvis och vi liksom bara fortsätter att babbla. det finns så himla mycket spännande att säga ju, jag och jens om våra san francisco-liv och jack och tobias om sydney. men till slut blir vi trötta för det är ju ändå måndag och vi kramas hårt och säger hejdå. alltså bästa dagen, det här med att träffa så mycket gamla kompisar man inte sett. bästa och sämsta med att bo utomlands.

iotherw

 

one photo every hour from this monday. met a lot of friends that i hadn’t seen for a long time! first lunch with david, then jeans shopping from sandra’s jc collection, re-visiting my old ad school berghs <3, coffee with olivier, dinner with johan and drinks with my old berghs classmates jens, tobias and jack. such a great feeling to meet these friends again!

2 thoughts on “une photo chaque heure. août.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *