lucka 19: berätta om ett foto som berör dig.

vulture

många av er har säkert sett den här. det är en bild av fotografen kevin carter som 1993 var i sudan och dokumenterade den sjuka fattigdom och svält som härjade. en gam som landat bredvid ett litet litet barn som med sina sista krafter försöker ta sig till ett hjälpcenter.

det här är med stor säkerhet den djupt obehagligaste och sorgligaste bild jag nånsin sett. den dyker ofta upp bak i huvudet. så himla surrealistisk. kevin carter fick pulitzerpriset för den här bilden, men tog livet av sig tre månader efter att den togs i en depression han fick i sviterna av sin sudanresa. vill inte att detta ska ha hänt. men det har det, och det gör det. hela tiden.

detta var lucka 19 i emilys julkalender.

iotherw

this day in emily‘s calendar, we’re to talk about a photograph that moves us. i chose one of the most terrible and horrifying pictures i’ve ever seen – this vulture landing next to a starving baby in sudan. the photo was taken by kevin carter in 1993. he won the pulitzer prize with it, but be committed suicide three months later. a story so terribly sad and painful.

One thought on “lucka 19: berätta om ett foto som berör dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *