lucka 18: berätta om en ikonisk/historisk person som inspirerar dig.

f

frida! snarare än inspirerar, tror jag frida kahlo fascinerar mig. denna fantastiska mexikanska konstnärssjäl genomborrades av en stålstång rakt igenom magen och livmodern i en bussolycka började sedan måla fantastiska surrealistiska självporträtt, det är inget annat än som en overklig berättelse. hon är så jävla eldig och arg och ledsen och livskraftig och galen på samma gång och det är så otroligt fascinerande.

efter att ha sett filmen om henne, frida (rekommenderas!) och efter att äntligen fått besöka hennes hem i mexico, casa azul, blev jag ännu mer fast på den här obegripliga människan. köpte ett foto av frida och hennes diego rivera i mexico som hänger på min dörr och inspirerar varje dag. <3

(bilden är från min pinterest och luckan är en del av emilys bloggjulkalender som ni nog vet. <3)

iotherw

one person who inspires me: frida kahlo. i’m so fascinated by her as a person. she is crazy, insane, brittle, unbreakable and so so talented at the same time. i had the chance both to see the movie about her (frida) and go to her house in mexico city. i stronlgy recommend both!

2 thoughts on “lucka 18: berätta om en ikonisk/historisk person som inspirerar dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *