lucka 13: berätta om ett minne från din uppväxt.

405888_10151283107355370_2085567432_n

det var augusti 1997 och der erste schultag: första dagen i skolan. ettan med stort e och sexåringen som en gång var jag stod i rutig klänning och vitaste finskorna på en östermalmsinnergård. bredvid: flera, andra, lika små, lika osäkra. ovanför: en ljus himmel, ett löfte om en framtid och genom jättealmens gröna krona strilade solstrålarna in.

pappersblommor hängdes runt våra halsar som viktiga medaljer och liksom pokaler tilldelades vi de glänsande godisfyllda pappkonerna; precis som i tyskland. sekunder som blev verklighet och exakt där och då började mina många långa grundskoleår på tyska skolan på karlavägen. under den älskade almen en sensommarljummen augustidag.

iotherw

today in emily‘s advent calendar we find a memory from my childhood. this pic from august 1997 is from the first day of school. i went to the german school of stockholm and it was that day it all began – underneath a light blue summer sky.

2 thoughts on “lucka 13: berätta om ett minne från din uppväxt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *