framtiden (och att veta?).

kanske det svåraste av allt när man börjar närma sig slutet på gymnasiet är ju den stora svarta framtiden och VAD MAN SKA GÖRA AV SITT LIV. det tyckte jag iallafall. jag hade gått estet och stod som ett himla frågetecken. jag ville å ena sidan hålla på med musik forever samtidigt som jag inte riktigt tänkte att det kunde eller skulle bli så. vad gör man????

nu, fyra år senare, har jag precis avslutat en kandidatutbildning på mdh (mälardalens högskola) och precis hoppat på en ny kandidat på berghs. men just då som förvirrad artonåring hade man ju ingen aning. så himla jobbig känsla.

när jag gick på mdh jobbade jag på sidan av med att åka runt på gymnasier och prata med ungdomar om just det här. vad ska man välja, varför, hur och vad gör det för skillnad? och det tipset jag alltid gett är: GÖR PRECIS VAD DU VILL. en grym grej med att plugga vidare är att man kan välja att inte göra det. sätt dig en stund och researcha, klicka runt och kika på alla hundratals utbildningar som finns på till exempel allastudier, välj det du gillar och är bra på, och testa!

själv pluggade jag en termin japanska och en termin lingvistik efter gymmnasiet. och även om det inte är exakt det jag kommer jobba med, gav det mig en himla erfarenhet. och inga erfarenheter är bortkastade, för dom är just det – erfarenheter. vi är priviligierade med ett väldigt brett och fritt skolsystem i sverige, och det borde vi ta vara på. att plugga äger.

SONY DSC

fotnot: detta är ett inlägg i redaktionellt samarbete med extern partner.

2 thoughts on “framtiden (och att veta?).

  1. Sandra says:

    Åh minns det precis! Hade jag väntat på att komma på vad jag skulle göra hade jag väntat än idag! Jag själv hoppade på en kurs i arkeologi (ville bli en kvinnlig Indiana Jones) vilket sedan gav mig en större inblick i hur mycket man faktiskt kunde göra! Nu har jag en kandidat i kulturadministrattion vid Lunds universitet och pluggar nu min master i strategisk kommunikation, bara man börjar så hittar man vägarna tror jag :) Bra inlägg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *