TIPS MOTTAGES TACKSAMT.

som ni vet är jag mitt i upploppet för c-uppsats och examen nu. för det mesta går det fint men vissa dagar (igår till exempel) fastnar man i stressiga tankespiraler, panik och förlamning samtidigt. det känns som att det är så mycket arbete så man inte vet var man ska börja, och så gör man ingenting och så blir man stressad av DET.

kan ni inte säga en enda grej ni brukar ta till för att inte låta stressen ta över?

skulle behöva ladda upp med lite tips nu dom här allra sista två spurtarveckorna. puss. <3

SONY DSC

7 thoughts on “TIPS MOTTAGES TACKSAMT.

 1. Malin says:

  Jag börjar dagen med en promenad och när jag känner mig som mest stressad försöker jag göra det jag gör långsamt och omsorgsfullt istället för att pressa undan stressen. Till sist: skilj tydligt mellan uppsats-tiden och ledig-tiden! Oj, nu blev det visst tre tips. Lycka till med uppsatsen! Det kommer gå utmärkt :)

 2. Moa says:

  Försök att ta en väldigt tydlig paus. Sätt på en bra film, läs en fin bok, ta en lång promenad, gör yoga – vad som helst. Bara du har en väldigt tydlig gräns mellan vilken tid arbete gäller och vilken tid avslappning gäller. Jag brukar också hamna i långa stunder där jag är så stressad att jag inte kan skriva någonting alls, men jag försöker att ge mig själv tid att släppa det helt för att sedan gå tillbaka till arbetet.

 3. Anna María says:

  Det kanske låter fjantigt, men när jag är superduperstressad och knappt vet vad upp och ner är brukar jag sätta mig ner med alla mina nagellack och måla naglarna. Gärna i något svårt och som kräver många lager lack med torktid emellan. Jag tror att hjärnan då får en stund att koppla av och bara bli helt tom. Fokusera på att måla rätt och inte göra något annat undertiden för att minimera risken att förstöra lacket. Bra tips är att ha igång valfri TV-serie eller skräpprogram.
  Heja dig och lycka till med det sista!

 4. jennifer says:

  Det som fungerar bäst för mig är fasta plugg-tider, som om det hade varit som vilket annat jobb som helst. Ex nu i vår pluggade jag mellan 9-17, med en timmes lunch och sporadiska fem-minutare när jag behövde. Så kan man slappna av och koppla bort när “arbetsdagen” är slut. Känn efter när på dagen du är som piggast och kvickast i huvudet och plugga då. Och tänk på att sova och äta ordentligt, något som är väldigt lätt att glömma bort när man är stressad och har mycket att göra, för hjärnan drar så galet mycket energi.

  Och mitt bästa tips egentligen: youtuba hundvalpar!! Det finns inget som får en att glömma pluggstress så effektivt som sötfula hundvalpar med mjuk mage och ostadig balans. Dessutom är det statistiskt bevisat att man blir mer kreativ om man tittar på söta kattungar och hundvalpar (bra forskning)!

 5. K says:

  Men fina du! Har väl inga bra tips riktigt men heja dig!
  Och delbelöningar! Du har ju en stor iom resan i sommar men mindre saker fungerar jättebra för mig!
  Typ klara av en grej, få ett nytt nagellack, köp den där pocketboken till resan eller ta en drink med en vän :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.