räknar ner.

idag, en mitten på en maj en vår som nästan är en sommar. det är den femtonde och det är precis den femtonde dagen av en annan månad som jag tar sats, trycker ifrån mot den arlandska asfalten och lyfter. om prick en månad, en annan femtonde, ska jag känna flygplansmotorers rytande i ryggraden och titta ut över molnlandskap som aldrig tar slut.

jag har ringt tusen samtal till ambassader som inte svarat, fyllt i visumpapper druckit koleravaccin kopierat försäkringspapper antecknat flightnummer bokat hostelrum googlat fallskärmshopp.

nu idag en månad trettio dagar trettio nätter och sen en annan kontinent en annan havskust andra valutor och dofter. i prick en månad är jag borta, trettio dagar trettio nätter och sedan, i mitten på en juli som är mitten på en sommar som blomstrar i svenskaste grönt ska jag bromsa in, ta spjärn med vingarna i luften och landa.

men först, om prick en månad, i mitten på en juni som är ljus och som hettar mot huden och under fötterna ska jag uppleva allt det där oupplevda och new york mexico kuba jamaica bahamas miami ska flimra blixtra storma och jag ska älska varenda dammiga trottoar varenda smutsiga gathörn varenda regn som faller varenda soltimme som bränner.

prick en månad kvar och snart händer det.

SONY DSC

3 thoughts on “räknar ner.

  1. Anna María says:

    Drömresan! Det kommer bli helt underbart! Jag hoppas såklart att du mest njuter och lever för stunden, men det vore himla fint att få följa med genom något blogginlägg :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *