exotiskt: pepino.

DSC08011

efter cherimoyan blev jag peppad på fler nya frukter. så härom dagen blev det den här: pepino!

DSC08012

internet hade sagt melon-persika ungefär? och den både såg ut och hade samma konsistens som melon.

DSC08013

tärnade upp den och åt tillsammans med lite kvarg och hallon. trots att den är snygg var den tyvärr inte alls spännande. den är tydligen besläktad med gurkan och den smakade typ bara vatten – eller ja, gurka. 1-0 till cherimoya!

6 thoughts on “exotiskt: pepino.

  1. jennifer says:

    Och apropå ingenting; jag måste bara tacka för ditt tips om att ångkoka frukostäggen, för herregud, de blir ju perfekta varje gång! Världsbäst!

  2. Vanessa from LA says:

    As soon as I saw your post title I had to see further, for the word Pepino means cucumber in spanish. That “pepino” looked nothing like a cucumber to me. So funny it’s called that. In hispanic stores you see the word Pepino next to the regular long green one. Anyway, super interesting! x

  3. Maggie says:

    Min pojkvän kommer från Chile och pratar sig alltid varm om pepinos. Han blir alltid lika arg när vi ser dem i mataffärerna här i Sverige eftersom de är asdyra och som sagt, inte smakar något alls. När det kommer till exotiska frukter så blir det nog oftast så tyvärr, de ska ätas solmogna direkt från träden… dessa plockas ju omogna och skeppas sen halva jorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *