the perfect egg.

på vardagslyckans topp tre ligger ju helt klart det perfekt kokta ägget. men problemet är ju bara att få till det helt rätt. jag har tamigfan alltid problem med att koka exakt rätt tid. MEN. jag snubblade härom veckan över ett äggtips på nätet som påstod sig fixa det perfekt krämiga ägget. jag ba BRING IT ON.

DSC07311

såhär alltså:

koka upp 1½ cm vatten i en kastrull. ha i ägget, sänk till medelvärme och släng på ett lock. sätt en klocka på sex minuter. skölj kallt och NJUT. alltså det här har verkligen funkat varje gång jag testat hittills? dessutom superlätt att skala, av någon märklig anledning.

det var dagens tips helt enkelt. bra nu inför påsken med. pöss!

7 thoughts on “the perfect egg.

  1. Ina den Fina says:

    Mm, får nog ta en riktig funderare innan jag lägger mig under nålen…för en viss tvekan råder inom mig än.

    Vilken otroligt fin och vårig bricka du fått tag på, vart kan man tänkas finna en sådan? Kram från Ystad

  2. Maja says:

    Ägg kan ju vara något av det godaste som finns. Och speciellt ett perfekt kokt ett. :)

    Tack för urfin kommentar! det är mitt soffbord :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.