havrescones: doften av nygräddat, varmt och gyllene.

hej fina ni. hoppas ni har en bra helg. idag delar jag med mig av mitt recept på havrescones som jag gjorde för några dagar sedan. kanske något till morgondagens eftermiddagsfika?

DSC07247

du behöver:

– 1 dl yoghurt

– 2½ dl mjölk

– 2½ dl havregryn

– 6 dl vetemjöl special (eller vanligt såklart)

– 4 tsk bakpulver

– 1 msk honung

– 1 tsk salt

DSC07249

DSC07250

börja med att sätta på ugnen på 250 grader. blanda alla torra ingredienser och sedan även smöret. finfördela så det blir en jämn grynig massa. därefter i med resterande ingredienser och rör ihop så det blir en deg till slut.

DSC07251

forma lagom stora bullar och sätt ut dom på en smord plåt. skåra i mitten, nagga med gaffel och släng på lite extra havregryn på om du vill.

DSC07254

i en sisådär tio minuter får dom bo där inne.

DSC07256

et voilà!

DSC07258

låt dom svalna en stund, men inte för länge! dom ska ju ändå vara varma när man äter dom.

DSC07259

helst med smör och ost såklart. mmmmmmmmmmmmm.

3 thoughts on “havrescones: doften av nygräddat, varmt och gyllene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *