som att vara så alldeles hemskt nära.

det kan inte hjälpas – jag måste prata ännu mer om jonathan safran foer (det vill säga mer än jag redan gjort här och här). jag har nu alltså läst tre böcker av honom: everything is illuminated, eating animals och nu extremely loud and incredibly close. den första gjorde mig väldigt förvirrad – den stack till bakom lungorna så att det kändes ordentligt ibland men gled sedan iväg och lämnade mig förbryllad. är fortfarande förvirrad över den boken.

eating animals skrev jag ju precis nyligen om och det är ju en helt egen kategori eftersom den inte är skönlitterär och mina tankar om den kan ni ju läsa om i inlägget jag länkade ovan.

nu alltså, denna.

som att balansera högt på ett broräcke. som att falla fort fort mot marken. som stickande känslan i fingertopparna. som att hålla andan tills det inte går längre. som hjärtat som nästan slår sig ur bröstkorgen. som att helt tappa balansen. som elden i tårkanalerna. och som elstötar i maggropen.

så känns den här boken. precis som att det går ända längst in och jag vet inte om jag läst något som jag älskar på det här viset.

9 thoughts on “som att vara så alldeles hemskt nära.

 1. manda da manda says:

  amen shit! det där var sån asnice kommentar som jag hade fått av dig! blev så glad att det kittlade dödsskönt i kistan! ja, våra bloggar är olika men vad vore inte världen utan dess motsatser hit och dit? (om man får låta pretto för en sekund.)

  tacktacktack, ärligt. mitt humör är megapissigt typ jämt nu, så det där värmde multi!

  fridens liljor b-ruden!

 2. Petra says:

  Okej, så jag läste det här igår och dina kommentarer var så spännande att jag idag köpte boken nästan utan att fundera över det alls. Vet inte när jag får tid att läsa den dock. Men jag ser fram emot det. Tack!

 3. Elin says:

  Alltså, jag såg filmen för ett tag sedan och har inte slutar tänka på den sen dess. Jag har aldrig gråtit så mycket och blivit så tagen av en film någonsin. Så brahemskfint på samma gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *