vitt.

countdown och nu är det alltså nio dagar kvar. har blivit mästare på att vika flyttkartonger, vet precis i vilken ordning flikarna ska vikas och har plockat ner böckerna ur bokhyllan. godnatt finaste norwegian wood. godnatt bröderna lejonhjärta godnatt kokböcker och smoothierecept. i ofrivilligt ide i obestämt antal månader. begravda i en brun papplåda medan jag ska gå vilse på franska bakgator. bokhyllan stirrar, vit och stum.

har inte riktigt förstått att jag ska åka än. trots att tavlorna åker ner. inga fler new yorkskylines på väggarna, ingen roy liechtenstein eller reklampinuppor. bara stumma väggar, vita och stumma. vitt betyder rent men allt är ännu smutsigt, stressigt. en stress som kladdar.

men nog är det kanske en bra stress. ska – måste – stressa klart med mina saker, get my act together, lämna vita väggar och gapande bokhyllor bakom. en nyans som redan börjat gråna, smutsvit. för när jag gjort det vet jag att det väntar något annat. ett lysvitt ark att fylla. med medelhavssältan i håret, lugn, ljumna kullerstensgator. en riktig vit är den som innehåller alla färger. inte slaskvitt som svenskt vinter, utan bländvitt som livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *