day 15 – favourite male character

guuud så svårt. egentligen vore det rimliga att berätta om en bokhjälte. en klok och stilig ung man med ett knivskarpt sinne och superkrafter. eller en yvig revolutionär med stora drömmar och eld i blicken.

men den första som slog mig när jag skulle välja någon till den här utmaningen var stormtruppen från norwegian wood som är den totala motsatsen till allt det där. några kallar honom nazisten också, inte för att han på något sätt är antisemit, utan bara för att han verkar vara lite rädd för smuts och tvättar allt. till skillnad från de andra rummen på studenthemmet är hans kliniskt rent, för han städar undan varje dammkorn och tvättar till och med gardinerna. den här städmanin är ju kanske inte sådär charmig i sig, men hela han är så speciell. han blir obekväm av pinup-bilder som hans rumskamrat sätter upp och ersätter dom istället med bilder på amsterdams kanaler, stammar på världens gulligaste sätt och går upp prick sex varje morgon för att genomföra en högljudd morgongymnastik och tittar oförstående på sin rumskamrat när han ber honom göra det lite tystare. dessutom pluggar han geografi och är helt fascinerad av kartor och vill såklart jobba med det. så fint bara att han inte ens kan säga “karta” utan att stamma.

skulle vilja träffa honom och umgås lite. han verkar vara så lustig och söt.

2 thoughts on “day 15 – favourite male character

  1. Hanna says:

    Jag gillar ditt karaktärsval. Det är ju oftast de man inte förstår hela grejen med på en gång som är intressanta i längden. Uppenbara snyggingar eller smartingar döljer ju inga hemligheter och det är ju de man vill veta (och vara den enda som vet).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *