day 12 – a book you used to love but don’t anymore

den här utmaningen har jag tyckt varit sjukt klurig att komma på. liksom, en bok som man älskat men inte älskar längre? tänker kanske barnböcker man tyckte om när man var liten. men varför skulle man sluta tycka om dom? alltså det är klart att man kanske inte skulle läsa dom igen i vuxen ålder eller uppskatta alls men jag tänker mer att det isåfall finns kvar som ett fint barndomsminne, en bok man älskade.

så jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva om. det fick bli såhär.

liftarens guide till galaxen av douglas adams är i det närmaste kultförklarad och självklart står den i min bokhylla precis som i dom flesta andras. grejen är mest att jag gillade den så himla mycket när jag fick den, men kom aldrig speciellt långt. läste om dom första femtio sidorna ett par gånger och en gång kom jag till tredje boken. sen stannade det av av någon anledning. säkert på grund av tidsbrist snarare än på grund av själva boken, men ändå. grejen med liftarens guide är att den är så osammanhängande och flummig att man måste läsa den ganska intensivt för att hänga med, det funkar liksom inte (för mig åtminstone) att lägga ifrån sig den ett par dagar och sedan förvänta sig att man ska hänga med i handlingen.

så även om den kanske inte helt och hållet passar in under “don’t love anymore” så har min uppmärksamhet riktats från den här boken till en massa andra böcker som jag läst istället. tyckte om den väldigt mycket då och kommer säkert tycka om den ännu mer när jag väl tar mig tid att tugga mig igenom den, men det kanske dröjer lite bara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *