day 09 – a book you thought you wouldn’t like but ended up loving

tyckte den här var väldigt svår att svara på. de flesta böcker jag läser har jag fått rekommenderad från någon eller så läser jag böcker som slagit stort på ett eller annat sätt. och dessutom: varför läser man en bok som man tror att man inte kommer tycka om?

hur som helst. när jag slutade på ett jobb fick jag två böcker. den ena kommer jag skriva om i ett annat sånt här inlägg, men den andra hette paris-dakar. det är en novellsamling av jens liljestrand och porträttiserar i sju noveller olika mansroller som har något problem i en eller annan form dom måste handskas med. jag hade aldrig hört om den här boken tidigare så den hade inga direkta förhoppningar att leva upp till. det kanske var tack vare det, men jag älskade den. träffsäkert (så fruktansvärt klyschigt ord), rakt och verkligt. och så uppblandat med både hemskheter och humor. mvg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *