supersoppan.

var hos kayla härom veckan och fick smaka på supergod soppa. så nu har jag snott receptet från henne, som egentligen är cleos, så det är dem ni ska credda. kanske inte helt identiskt men såhär!

man behöver alltså:

– 2 lökar
– 3 vitlöksklyftor
– 1 gul och 1 röd paprika
– 3 potatisar
– 3 tomater
– 2 grönsaksbuljongtärningar
– krossade tomater
– tomatpuré
– färdigkokta linser
– sambal oelek

och sen kryddor såklart. jag använde bara havssalt och svartpeppar. och sen en skvätt rödvinsvinäger samt en mild yoghurt till serveringen.

börja med att hälla olivolja i någon bra kastrull och dra på hög värme. hacka lök i lagom storlek och släng i den lite snabbt, inte så den blir mjuk eller bränd. ringla över lite flytande margarin och pressa vitlöksklyfta #1. ta bort kastrullen från plattan en stund och dra i ½ dl vatten.

skär tomaterna i lagom stora bitar och släng i dom. sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt det bli varmt.

sen är det bara att hälla i krossade tomater, buljongtärning #1 och 5 dl vatten. pressa sen i vitlöksklyfta #2 och krydda med havssalt och svartpeppar. låt allt stå och puttra i några minuter, kanske 5-7 ungefär.

hacka potatis och paprika, även dessa i lagom stora bitar, och släng i.

nu är det dags att ha i sambal, jag tog 5 teskedar ungefär men det var kanske aningen starkt obs obs. släng sen i buljongtärning #2 och en skvätt rödvinsvinäger för syrlighet. låt koka i kanske 10 min. sen är det dags för att pressa i vitlöksklyfta #3 och 1/3 tub tomatpuré.

precis innan servering är det bara att dra i linserna. rör runt lite och krydda vid behov.

servera med mild yoghurt och äääät. supergott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *