nu ska vi laga mat.

närmare bestämt chili con carne. eller egentligen chili sin carne, chili utan kött, men jag har använt vegetarisk köttfärs. i princip samma grej nästan om man skulle få för sig att byta ut till riktig köttfärs.

det här behöver man alltså för cirka 4 portioner.

– 500 g vegetarisk köttfärs

– 2 röda lökar

– 1 stor eller 2 mindre vitlöksklyftor

– krossade tomater

– tomatpuré

– kidneybönor

– majs

– 1 buljongtärning

– sambal

samt kryddor och sånt. jag använde salt, svartpeppar och lite ketchup för sötman bara. och så grekisk yoghurt till servering sen.

skala och hacka löken och bryn den i lite flytande margarin, 2 msk eller så.

häll sen i köttfärsen. obs obs om ni använder vegetarisk färs får man ha i lite vatten, kanske ½ dl eller så. den drar nämligen åt sig vatten, till skillnad från riktig köttfärs, om jag förstått det hela rätt. bryn det där en liten stund.

på den här bilden (som ser typ identisk ut, sorry about that) har jag slängt i burken med krossade tomater, 4 msk tomatpuré, några teskedar sambal, pressat över vitlöken, haft i typ någon matsked ketchup och lagt i buljongtärningen. låt allt koka tills vätskan nästan kokat in helt. kanske 10-12 minuter sådär.

i slutet är det bara att slänga i kidneybönorna och majsen. salta och peppra tills det smakar rätt.

servera! gärna med ris (det hoppas jag ni kan laga själva) och en klick yoghurt. gott gott.

2 thoughts on “nu ska vi laga mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *