day 03 – a book series you like

först hette den här titeln “your favourite ..” men det är lite för svårt. mest för att jag inte läst sådär fruktansvärt många bokserier. och om man bara tänker “serie” som att det är samma författare eller samma förlag blir det ju jätteosammanhängande. när jag tänker serie tänker jag att dom ska hänga ihop på något sätt, helt kanske med karaktärer. en sån jag alltså tänkte skriva några rader om är stieg larssons millennium. (såklart).

tycker egentligen inte sådär jättemycket om språket i millennium. in fact har jag flera gånger irriterat mig på det. men innehållet är bra och lagom klurigt gillar karaktärerna och miljöerna, speciellt i stockholm när man kan känna igen sig precis överallt ungefär.

och lisbeth kan man ju inte inte tycka om. tycker att dom har överdrivit henne aningen i filmen – då tänker jag på utseendet och inte fina noomis skådespelarinsats – men karaktären i böckerna är desto bättre. tror att alla vill vara henne litegrann.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *