Rödbetssoppa

Mötte Matilda idag i skolan för att plugga lite och hon smittade mig med en väldig lust att göra rödbetssoppa eftersom hon sa att hon skulle kila hem och laga det . Jag har själv aldrig lagat det, men det blev helt okej . Improviserade aningen, men ungefär såhär:

4 portioner

5-6 rödbetor

2-3 potatisar

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 morot

2 buljongtärningar

någon matsked äppelcidervinäger

salt & peppar

Tärnade/skivade/hackade rödbetorna, löken, moroten och potatisarna och slängde ner dom i lite matolja . Hällde på vatten (kanske … 8 dl ?) med buljongtärningarna och lät det koka upp . Pressade i vitlöken och hällde i lite vinäger och kryddade lite . Lät det koka kanske .. 20 min ? (man får känna lite så att grejerna börjar mjukna) och mixade den slät . Sen svängde jag ihop fetaostcrème av 1 burk crème fraiche och ett sånt där litet paket fetaost som jag mosade med en gaffel och blandade . : ) gott

Och sen ett middagssoundtrack på det . Inte för att jag lyssnar speciellt mycket på electro, men passar det inte bra med Bloody Beetroots till detta ? : ) I thought so .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *