Oskar

Idag var alltså dagen då Oskar Linnros spelade på Mosebacke . Kikade på deras hemsida någon dag sedan och det stod att det skulle vara klockan 17 . Jag peppar järnet och tänker att jag drar dit lite innan så kanske man kan ta sig ett glas och känna in den s.k. stämningen . Så jag kilade dit lite efter fyra och då visar det sig att man inte kan komma in förrän fem . Så då står jag alltså där . Men en kanske 5-10 meter lång kö av tillgivna Linnrosfans (nästan enbart fjortistjejer, men jag såg väl ut som en av dem om inte annat) .

Tiden sniglar sig fram där i kön – och i regnet – men till slut slår klockan fem och dom börjar scanna in biljetter . Tror ni inte att det står på en skylt precis när man kommer in att han börjar 19 ? Vad nu liksom ? Jag dubbelkollar med en Mosebacke-anställd som bekräftar detta och kilar ner mot Götgatan igen medan jag ringer halva min jäkla telefonbok för att hitta någon som är i närheten för att kunna hooka upp en sväng och få dessa två timmar att gå, men det var fruktansvärt svårt att få tag på folk och dom som väl svarade var lång bortåt fjärran land, så jag satte mig på Wayne’s och tvångsfikade en macka . När jag går tillbaka och klockan äntligen är sju kommer detta fantastiska besked ur högtalarna: “Mosebackeeee ! (jubel) På grund av regnet har vi skjutit upp konserten en timme, så förbandet går upp åtta .” (jublet övergår till något annat) . Vilket betydde att Oskar skulle gå på ytterligare två timmar senare eftersom även förband skulle hinnas med innan .

Så jag ringer massa folk igen och får till slut tag i Pär som conveniently nog bor precis ett halvt stenkast ifrån, så vi sågs en sväng och kilade ett varv runt kvarteret, ungefär . Klockan slår halv nio och jag är tillbaka uppe på Mosebacke . Denna gång går det som det ska och den här fantastiske killen går upp på scenen och river av en helt fantastisk show . Den var inte så värst lång, ca 45 min allt som allt, men framträdandet var fantastico . Viiiiilken kille . Åh .

2 thoughts on “Oskar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *