Ett år av biografier

Ursäkta dålig update, beror delvis på att bloggen varit nere och delvis på att jag varit borta hos Robin över midsommar .

Tänkte dra en liten sammanfattning av de biografier jag läst senaste året, för det har blivit några stycken sedan jag “började” förra sommaren någon gång . Har läst andra böcker också, men tar bara med biografierna .

motley_crue_the_dirt The Dirt – Mötley Crües biografi . Läste den på svenska . Rolig, galen, sorglig, fin . Allt . Love it .

1884054-rescaledpic-300x4881 Den långa vägen ut ut helvetet – Mansons . Läste på svenska . Sjukt fängslande, utelämnande, galen . Verkligen intressant att läsa om hans väg till att bli den han är . Han själv analyserar det också på ett intressant sätt, till skillnad från vissa biografier där någon journalist har skrivit en bok OM någon . Rekommenderas !

slash

Slash – Man kanske hör på titeln vem den handlar om . Läste den på engelska . Mycket om tiden med Guns n’ Roses och missbruk (såklart) . Intressant på sina ställen men också rätt seg emellanåt .

img-0312377673

W.A.R. (The unauthorized biography of William Axl Rose) – Axl Rose . På engelska . Här förekommer det jag nämnde tidigare, en journalist som egentligen typ sammanfattar, delvis hans liv, men också mycket artiklar . Inga intervjuer eller något lls från Axls perspektiv, bara torrt journalistspråk rakt igenom . Läs inte . : (

gene-simmons-kiss-and-make-up-32511

Kiss and make-up – Gene Simmons (Kiss .. inte så svårgissat kanske) . Läste den på engelska . Intressant ! Känns som om man fick veta rätt mycket man inte visste . Eller så är det väl alltid när man läser biografier, men när det gällde den här boken var det som att det var på ett annat sätt . Vet inte riktigt, men jag gillade den iallafall . : )

kilmister-lemmy-white-line-fever-sjalvbiografin2

White Line Fever – Lemmy Kilmister (från Motörhead) . På svenska . Sjuuuuuuukt rolig . Alltså . Vilken kille . Definitivt den roligaste biografin jag läst . Satt på tunnelbanan och läste och kunde knappt hålla mig för skratt . Är kanske inte så fruktansvärt begeistrad över Motörhead musikmässigt, men biografin är fett värd !

heroin-diaries

Heroin Diaries – Nikki Sixx (Mötley Crüe) . Läste på engelska . Hemsk . Verkligen bara misär . Intressant men ja, hemsk . Typ ganska snygg formgivning på boken, alla sidor är i vitt/svart/rött och med bilder och typ blodstänk och allt är skrivet i skrivmaskinstil lite snett och fläckigt, men det kunde bli störigt ibland . Dock fin och väldigt utelämnande bok, men som sagt, hemsk . Bah .

bokrec-thastrom1

Thåström – Stå aldrig still – Joakim Thåström . På svenska . Himla tråkigt för jag trodde det var en biografi om honom men är bara sammanställda reportage, intervjuer och artiklar efter varandra . Osammanhängande och torrt . Bara artikel på artikel . Kunde blivit intressant, men icke . Hm .

bockris-4-942

Keith Richards . Läste den på svenska . Omslaget ser f.ö. lite annorlunda ut . Såklart är det mycket om Stones, men också mycket om hans brudar, missbruk och folk runtomkring . Väldigt torr får jag lov att säga . Ganska konstigt upplagd, men väldigt informerande och detaljrik . Well, inte så rolig, kämpade mig igenom den . Tog typ 2-3 månader .. haha .

Det var en liten recap iaf . Kanske kommer ett liknande inlägg om ett år : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *