Kalle&chokladfabriken

Såg Charlie & the Chocolate Factory inatt .

ccc

Ännu en film av Tim Burton (vilket automatiskt innebär att huvudrollen axlas av Johnny Depp och birollen av Helena Bonham Carter) baserad på boken av Roald Dahl .

Wow, underbar film . Den tenderar ibland att bli överdriven, tycker jag, lite för hysteriskt gällande färg, form, ljud etc (what’s up med den skrikrosa sjöhästbåten .. ?), men räddas av underbart foto (ångrar att jag inte såg den i bioformat) och musik (dvs. “bakgrundsmusiken” – den karaktäristiska fantasymystiken uppbyggd med hjälp av klassisk musik spelad av en symfoniorkester <3, inte de hysteriska musik- och dansnumrena .. ) .

Även karaktärerna var underbara, just för att de är så stereotypa . Och Willy Wonka är ju bara underbar . En sån som man skulle vilja ha hemma under sängen och kunna ta fram lite då och då .. eller som en levande tavla att prata lite med . Har alltid tyckt att Johnny Depps storhet är överskattad, men hans skådespelarinsats i den här filmen prooves me wrong . Wooow .

Helt kär, alltså . Seeee .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *